Πρόσφατα Θέματα
» Saitek/Logitech X55 Rhino
Σαβ Φεβ 23, 2019 10:05 am από wicked

» ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ
Πεμ Σεπ 27, 2018 9:48 am από PISTOLA

» MSI GTX 970 GAMING 100ME
Τρι Ιουλ 31, 2018 12:01 pm από =Spooky=

» MSI GTX970 4GB
Πεμ Ιουν 07, 2018 11:49 am από Marine{GR}

» MSI GTX 970
Κυρ Μαρ 11, 2018 11:07 pm από Marine{GR}

» ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
Κυρ Μαρ 11, 2018 4:06 pm από Panthir

» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΟΙΡΑΣ - ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
Κυρ Μαρ 11, 2018 1:44 pm από Panthir

» Κανόνες Στατιστικών Δραστηριότητας Μοίρας
Κυρ Δεκ 31, 2017 5:29 pm από PISTOLA

» i5 4690k -AsRock z97
Δευ Δεκ 11, 2017 8:49 pm από =GR= Spanker

» Κομμάτια υπολογιστή
Τετ Νοε 22, 2017 5:36 pm από =GR= Spanker

ΠΕΜΠΤΗ 21/3/19 20:30 PVE - PVP
coldwar

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/3/19 20:00 PVP MATCH

thumb-1920-465646

=GR= PILOT ROSTER
Roster1

roster2

Roster3


ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΟΙΡΑΣ - ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Πήγαινε κάτω

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΟΙΡΑΣ - ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Δημοσίευση από Panthir Την / Το Κυρ Μαρ 11, 2018 1:44 pm

Με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της Μοίρας καθορίζονται τα ακόλουθα:
ΑΡΘΡΟ 1 - ΠΤΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Η Πτητική δραστηριότητα της Μοίρας διακρίνεται στις ακόλουθες κατηγορίες:
1.Επίσημη: Σε εβδομαδιαία βάση η Μοίρα διοργανώνει 3 επίσημες Online αποστολές σε απογευματινές ώρες. Μία κάθε Τετάρτη (19:00 - 22:00) και δύο μέσα στο Σαββατοκύριακο (18:00-22:00). Οι αποστολές, το ακριβές ωράριο και η ημέρα θα προγραμματίζονται απο την προηγούμενη εβδομάδα (απόφαση πλειοψηφίας) και θα αναρτώνται στην αρχική σελίδα του Forum. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και οι συναντήσεις με Μοίρες του εξωτερικού και η συμμετοχή σε ξένες διοργανώσεις. 
2.Ανεπίσημη: Ημερησίως, πλήν Τετάρτης και Σαββατοκύριακου (18:00-22:00), μέλη της Μοίρας συναντώνται και συμμετέχουν σε Online πτήσεις. Οι αποστολές επιλέγονται απο τους παρόντες και δεν απαιτείται προγραμματισμός. 
Επισημαίνεται, δε, οτι διεξάγεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ΚΥΡΙΟ μέσο επικοινωνίας της Μοίρας (βλέπε Αρθρο 5). 
ΑΡΘΡΟ 2 - ΜΕΛΗ 
3.Τα μέλη της Μοίρας, έχουν υποχρέωση εγγραφής στην κεντρική ιστοσελίδα της Μοίρας. Με αυτόν τον τρόπο χαρακτηρίζονται αρχικά ως Friend (F) της Μοίρας (Οι Friends μπορούν να ίπτανται σε ανεπίσημες πτητικές δραστηριότητες της Μοίρας χωρίς έγκριση και σε επίσημες κατόπιν ομόφωνης απόφασης). Στη συνέχεια εφόσον επιθυμούν να αρχίσουν να συμμετέχουν σε online πτήσεις με την Μοίρα, τα μέλη διακρίνονται στις ακόλουθες τρείς βασικές κατηγορίες:
  α.Trainee (T): Χαρακτηρίζονται όλα τα νέα μέλη της Μοίρας που εκδηλώνουν επιθυμία και αρχίζουν να συμμετέχουν σε online πτήσεις της Μοίρας, ανεξάρτητα της πρότερης πτήτικής τους εμπειρίας. Δύνανται να συμμετέχουν σε ανεπίσημες εσωτερικές Online πτήσεις της Μοίρας χωρίς έγκριση και σε επίσημες κατόπιν απόφασης πλειοψηφίας. Δεν έχουν δικαίωμα λόγου ή ψήφου σε επίσημες συνελεύσεις της Μοίρας. Ο χαρακτηρισμός ενός μέλους ως Trainee γίνεται μετά απο αυτοπαρουσίαση σε συνέλευση της Μοίρας και λήψης απόφασης πλειοψηφίας. Ολοι οι Trainees είναι υποχρεωμένοι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος να έχουν εξελιχθεί σε Pilots, ειδάλλως κατόπιν λήψης απόφασης σε συνέλευση μεταπίπτουν στην κατηγορία των Friends. Ολοι οι Trainees ανατίθενται ανάλογα με το module που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν ανατίθενται κατά τη διάρκεια συνέλευσης σε έναν Pilot, ο οποίος θα έχει και την υποχρέωση να του παρέχει ολες τις απαραίτητες πληροφορίες εξοικείωσης και θα επιβλέπει τη βασική του εκπαίδευση.
   β.Pilot (P): Χαρακτηρίζονται όσα μέλη έχουν κριθεί ότι δύνανται να πετάξουν επιχειρησιακά σε ικανοποιητικό επίπεδο κάποιο από τα modules του DCS. Μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις επίσημες πτήσεις της Μοίρας, εσωτερικές και μή. Έχουν δικαίωμα ψήφου στις επίσημες συνελεύσεις της Μοίρας. Συμμετέχουν στη λήψη απόφασης μέσω ψηφοφορίας για τον χαρακτηρισμό ενός Trainee σε Pilot (απόφαση πλειοψηφίας). Συμμετέχουν υποχρεωτικά εβδομαδιαία τουλάχιστον σε μια επίσημη πτητική δραστηριότητα. Προυπόθεση χαρακτηρισμού ενός μέλους ως Pilot αποτελεί η απόκτηση άδειας χρήσης Tacview με δυνατότητα παρακολούθησης Online Debriefing.
   γ.Reserve (R):  Χαρακτηρίζονται οικειοθελώς όσοι Pilots δεν δύνανται να συμμετέχουν τακτικά στην επίσημη πτητική δραστηριότητα της Μοίρας και ανακτούν τον χαρακτηρισμό Pilot με την επιστροφή τους. Επίσης χαρακτηρίζονται αυτόματα όσοι Pilots χωρίς πρότερη ενημέρωση δεν συμμετέχουν σε επίσημη πτητική δραστηριότητα για χρονικό διάστημα ενός μηνός και άνω. Ο χαρακτηρισμός ή αποχαρακτηρισμός σε ή από Reserve και για τις δύο υποκατηγορίες αντίστοιχα γίνεται με ψηφοφορία μεταξύ των Pilots (απόλυτη πλειοψηφία). Οι Reserve δύνανται να συμμετέχουν σε επίσημες διοργανώσεις με άλλες Μοίρες ή σε Πρωταθλήματα του εξωτερικού κατόπιν ψηφοφορίας (ομόφωνη απόφαση). Έχουν δικαίωμα λόγου στις επίσημες συνελεύσεις αλλά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Οσα μέλη δεν επιστρέφουν στην ενεργό δράση ως Pilots χαρακτηρίζονται ισόβια ως Reserves. Στην κατηγορία αυτή μεταπίπτουν, κατόπιν αυτεπάγγελτης παραπομπής σε συνέλευση και λήψη σχετικής απόφασης, και όσα μελη διαπιστωθεί ότι συμμετέχουν σε ONLINE πτήσεις, όντας σε άλλο μέσο επικοινωνίας, εκτός απο το ΚΥΡΙΟ. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί για δεύτερη φορά, τότε σε συνέχεια σχετικής απόφασης πλειοψηφίας θα μεταπίπτουν στην κατηγορία των Friends.
4.Όλες οι κατηγορίες μελών φέρουν στο Multiplayer ως πρόθεμα στο Nickname τους το =GR= (πχ =GR= Nickname).
5.Ο χαρακτηρισμός του Μέλους φέρεται μετά το Nickname, πχ =GR= Nickname (P) ή (Τ) ή (R).
6.Εντός του TeamSpeak τα μέλη δεν φέρουν το πρόθεμα =GR=, ούτε την ιδιότητα P) ή (Τ) ή (R), αλλά φέρουν υποχρεωτικά το μικρό τους όνομα ως εξής: πχ Pistolas [George]. 
7.To Roster της Μοίρας βρίσκεται αναρτημένο στην αρχική σελίδα του Forum και ανανεώνεται κάθε φορά που υπάρχει μεταβολή, με μέριμνα του διαχειριστή της ιστοσελίδας.
ΑΡΘΡΟ 3 - ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
8 .Δύνανται να πραγματοποιούνται απροειδοποίητα πριν την έναρξη κάθε επίσημης πτητικής δραστηριότητας του Σαββατοκύριακου. Κατόπιν πρότερης ενημέρωσης δύναται να συγκαλείται συνέλευση οποιαδήποτε άλλη ημέρα, υπο την προυπόθεση ότι το προτείνον μέλος είναι Pilot και θέτει με σαφήνεια τα προς συζήτηση θέματα. Με την έναρξη συζητώνται οι χαρακτηρισμοί ή αποχαρακτηρισμοί μελών και στη συνέχεια συζητώνται προτάσεις μελών, αν υπάρχουν.
9.Προυπόθεση λογισμού μιας συγκέντρωσης ως συνέλευση, αποτελεί η παρουσία τουλάχιστον πέντε Pilots. 
10.Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι Pilots.
11.Δικαίωμα λόγου στις συνελεύσεις έχουν οι Pilots. Οι Reserves και οι Trainees δύνανται να ομιλήσουν κατόπιν απόφασης πλειοψηφίας των Pilots.
12.Αποφάσεις που λαμβάνονται σε συνελεύσεις, αναγράφονται στο σχετικό μέρος του Forum με τίτλο "ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ" και τηρούνται πιστά από όλα τα μέλη.
13.Ολα τα μέλη, εκτός απο τους Pilots οι οποίοι δύνανται να εγείρουν αυτοβούλως θέματα προς συζήτηση στις συνελεύσεις, έχουν δικαίωμα να προτείνουν θέματα προς συζήτηση μόνο μέσω του ειδικού χώρου που έχει αναρτηθεί στην κεντρική ιστοσελίδα. Η λήψη απόφασης συζήτησης σε μια απο τις επόμενες συνελεύσεις γίνεται κατόπιν εκδήλωσης σχετικής ενέργειας απο κάποιον Pilot.
ΑΡΘΡΟ 4 - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΛΩΝ ΜΟΙΡΑΣ
14.Η Μοίρα ενδέχεται να καταγράφει στατιστικά στοιχεία που αφορούν στη συμμετοχή και στην απόδοση των όλων των παικτών στους τρεις βασικούς ρόλους Air Defense, Air to Ground Fixed Wing και Rotary, τα οποία είναι αναρτημένα στην αρχική σελίδα του ιστότοπού της.
15.Τα στατιστικά στοιχεία συλλέγονται μόνο απο επίσημη πτητική δραστηριότητα της Μοίρας. Προυπόθεση αποτελεί λήψη θετικής απόφασης πλειοψηφίας πριν την έναρξη της επίσημης δραστηριότητας.
16.Τηρούνται σε αρχείο ΕXCEL που έχει αυτή τη μορφή και καταγραφει δεδομενα και όχι βαθμολογία.
17.Ως υπεύθυνοι για τη συλλογή και τήρηση ορίζονται πάντα δύο Pilots, κατόπιν απόφασης πλειοψηφίας.
18.Όλοι οι παίκτες μετά το πέρας μιας επίσημης δραστηριότητας συλλέγουν οι ίδιοι τα δεδομένα τα οποία και αποστέλλουν στον υπεύθυνο συλλογής.
ΑΡΘΡΟ 5 - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΜΕΣΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
19.Η Μοίρα διαθέτει την κεντρική της ιστοσελίδα, μια ομάδα στο FACEBOOK και μια ομάδα για σκοπούς άμεσης ενημέρωσης στο VIBER.
20.Για την επικοινωνία των μελών κατά τις online Πτήσεις υπάρχει μια κύρια και μια εφεδρική εφαρμογή. Η κύρια εφαρμογή επικοινωνίας είναι το Teamspeak (Οδηγίες Σύνδεσης), μέχρι τη λήξη της συνδρομής το Νοέμβριο του 2018. Εφεδρική εφαρμογή είναι το Discord (Τις οδηγίες θα βρείτε στο ιδίο Link που υπάρχουν οι οδηγίες για το Teamspeak). "NORMAL" δικαιώματα χρήσης του Teamspeak (πχ μετακίνηση μεταξύ των καναλιών) δίνονται σε όλες τις κατηγορίες μελών πλην αυτής των Friends.
21.Για κάθε ένα απο τα ανωτέρω ορίζεται ένας διαχειριστής κύριος και ένας εφεδρικός. Η λίστα των διαχειριστών αναρτάται στην αρχική σελίδα του Forum και ανανεώνεται κάθε φορά που υπάρχει μεταβολή με μέριμνα του διαχειριστή της ιστοσελίδας.
22.Το τρέχον ΚΥΡΙΟ μέσο επικοινωνίας της Μοίρας ορίζεται με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Μοίρας, πάνω απο το Roster.
23.Ολα τα μέλη της Μοίρας, υποχρεούνται να διατηρούν στην κεντρική ιστοσελίδα της Μοίρας USERNAME ταυτόσημο με το NICKNAME που χρησιμοποιούν στο TEAMSPEAK και στο DCS MULTIPLAYER.
24.Θέματα αλλαγών στην ιστοσελίδα συζητώνται και εγκρίνονται σε συνελεύσεις (απόφαση πλειοψηφίας).
25.Η χρήση του Teamspeak για σκοπούς άλλων games πλην του DCS επιτρέπεται μόνο σε Pilots και Reserves, υπο την προυπόθεση οτι δεν γίνεται σε ώρα διεξαγωγής επίσημης ή ανεπίσημης πτητικής δραστηριότητας της Μοίρας. Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί ειδικός χώρος. 
            

Panthir
PILOT (P)
PILOT (P)

Αριθμός μηνυμάτων : 87
Ημερομηνία εγγραφής : 05/11/2016

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης